Groen promoot recreatie dicht bij huis

11 Juli 2017

Groen promoot recreatie dicht bij huis

?   De provincieraadsfractie van Groen heeft samen met enkele lokale Groen-groepen, waaronder Bl

ankenberge-Uitkerke, een nieuwe folder uitgebracht die trips in de eigen provincie moet promoten: 'West-Vlaamse groene zomertips'.
Recreatie dicht bij huis is een van de sterktes van ons provinciebestuur. We verkennen soms andere landen sneller dan onze eigen regio. Nochtans valt er dicht bij huis ook veel te ontdekken en te beleven, zonder een verre (en dikwijls milieubelastende) verplaatsing te moeten maken. 
Je maakt in de folder kennis met bekende en minder bekende parels in West-Vlaanderen. Ook in Blankenberge-Uitkerke valt er in de zomer heel wat te beleven. Er wordt specifiek gewezen op de Gentele fietsroute, een fietstocht die je de omgeving van Blankenberge, Uitkerke en Zuienkerke laat ontdekken.
Op vrijdag 7 juli deelden Mieke Van Geel, Nancy Lezaire en Anita Aerts samen met provincieraadslid Herman Lodewyckx de folder uit op de Markt vanaf 10u30. Een uurtje later waren de 400 brochures al verdeeld. Er waren veel positieve reacties zowel van inwoners als toeristen.


 

Foto: Nancy Lezaire en Mieke Van Geel Groen Blankenberge-Uitkerke, Herman Lodewijckx, lid provincieraad en één van de initiatiefnemers van de folder en actie.