Groen stelt zich vragen bij het afvalbeleid van de stad

19 Maart 2013

Groen stelt zich vragen bij het afvalbeleid van de stad

AFVALBELEID in het containerpark? In het containerpark kom je soms vreemde dingen tegen. Een voorbeeld: behangpapier mag je gewoon in de persmachine steken maar je moet er dan wel enkele huisvuilzakken bijgooien. Je bent niet verplicht om dat behangpapier daarin te steken.Er worden in het containerpark heel wat stukken herbruikbaar of recycleerbaar hout en plastiek verzameld die nadien gewoon verbrand worden (zie foto). Niet alleen verhoog je zo de CO2-uitstoot maar loop je ook wat inkomsten mis. Er zijn immers bedrijven die willen betalen voor die stukken om ze te verwerken tot bijvoorbeeld verkeerspalen of hout tot spaanderplaten.

Die bezorgdheden zijn al een aantal keren geuit op de zitting van de gemeenteraad. Het antwoord van de bevoegde schepen was dat er een oplossing voor gevonden zal worden. Tot nu toe blijft die situatie onveranderd.

Groen Blankenberge-Uitkerke pleit voor een milieuvriendelijker afvalbeleid en vraagt het stadsbestuur om te onderzoeken hoe dat hout en plastiek hergebruikt of gerecycleerd kunnen worden.