Een verzoek aan de gemeenteraad

Het klimaat verandert...

Met lede ogen hebben we toegekeken hoe in Australië enorme gebieden bos in vlammen zijn opgegaan, maar ook dichter bij huis merkten we reeds de gevolgen voor de klimaatverandering: snikhete zomerdagen, een groot tekort aan grondwater, stormen op onverwachte momenten, dieren die het moeilijker krijgen, m.a.w. vooral ons weer verandert drastisch. Als we geen actie ondernemen zal dit enkel maar verergeren. Daarom vragen we met Groen om ook in Blankenberge in actie te schieten.

Een verzoekschrift

Ondanks dat we geen zetel in de gemeenteraad hebben kunnen we de gemeenteraad toch aanzetten tot een debat dankzij het indienen van een verzoekschrift waar we heel concrete voorstellen doen inzake de klimaatproblematiek. We hebben 200 handtekeningen nodig om een verzoekschrift te kunnen indienen. We vragen dan ook aan de inwoners van de stad (vanaf 16 jaar) om de voorstellen die we doen te lezen en de petitie voor het verzoekschrift te ondertekenen. Vul je gegevens hiernaast in en we komen bij je langs met ons verzoekschrift...

Onze zeer sociale voorstellen

Beter geïsoleerde (sociale) woningen

Veel (sociale) woningen in Blankenberge zijn gebouwd na WOII. Ze voldoen niet meer aan de huidige standaarden op vlak van isolatie en verwarming. Bewoners betalen zich blauw aan verwarmingskosten. We vragen om actief in te zetten op renovatie van deze woningen om zo de energiefactuur te doen dalen, en het is nog eens goed voor het klimaat ook!

Meer treinen, trams & bussen van en naar Blankenberge

We vragen aan de burgemeester, schepenen en gemeenteraadsleden om de druk op te voeren op de NMBS en De Lijn voor meer treinen, trams en bussen. Ga je een avondje naar Brugge, bijvoorbeeld naar een voetbalwedstrijd, dan geraak je 's avonds niet meer terug in Blankenberge. Twee treinen per uur en ook 's morgens vroeg en 's avonds laat een extra verbinding is wenselijk. 

Iedereen profiteert van duurzame groene stroom

Niet iedereen heeft zelf de middelen om te investeren in zonnepanelen. Woon je in een meergezinswoning of in een appartement dan is het vaak ook niet mogelijk om te investeren in zonnepanelen op je eigen dak. Toch willen velen hun steentje bijdragen. Daarom vragen we aan de gemeenteraad om een plan uit te werken waarbij elke Blankenbergenaar mee kan investeren in duurzame lokaal opgewekte groene stroom. Wie niet de middelen heeft om mee te investeren moet aan een interessant tarief kunnen gebruik maken van deze groene stroom. 

De klimaatverandering nog eens uitgelegd...

8 signed so far. Help us get to 200!

Will you sign?

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.
8 people have signed the petition

Recent responses