Sociaal wonen in Blankenberge-Uitkerke

19 April 2017

De sociale huisvestingsmaatschappij voor Blankenberge en Uitkerke, het Lindenhof, beslist om sociale appartementen en huizen casco (is niet afgewerkt) te verkopen. In de Dujardinstraat, bijvoorbeeld, worden sociale koopappartementen verkocht Volgens de huidige woningmarkt zijn dat niet de duurste appartementen: een nieuwbouwappartement met twee slaapkamers voor 169 800 tot 233 400 euro, inclusief Btw. Maar het appartement is niet afgewerkt wat betekent dat de koper zelf verantwoordelijk is voor het plaatsen van vloerbedekking, toilet, sanitair in de badkamer en de keuken. Daarvoor heeft het Lindenhof verschillende redenen: 1. De koper kan zelf naar eigen goeddunken het appartement inrichten. Als het Lindenhof vijf bestellingen doet van vloerbedekking, sanitair en keukens dan krijgen ze een fikse korting maar een particulier niet.

2. De koper kan installatie en bouwwerrken gefaseerd laten uitvoeren maar wie gaat nu in een appartement wonen waar zelfs nog geen toilet, kraantje of afvoer aanwezig is?                                                                                                                                                                 

3. Een commercieel immokantoor verkoopt die appartementen ook.

Groen Blankenberge-Uitkerke stelt
zich vragen bij die manier van het 'sociaal' maken van woningen. De mensen die de appartementen kunnen kopen moeten kapitaalkrachtig zijn maar die mensen voldoen niet aan de voorwaarden of moeten heel veel zelf kunnen doen. Groen Blankenberge-Uitkerke vraagt het Lindenhof een sociaal beleid te voeren inzake wonen en eerder te kiezen voor sociale huurwoningen want je schiet aan de doelgroep voorbij.