Spelen Stimuleren

10 November 2019

Spelen is voor de ontwikkeling van kinderen belangrijk. Het is goed voor de gezondheid en sociale vaardigheden.

In Uitkerke en Blankenberge zijn er speeltuinen en speelpunten, die heel mooigeworden zijn maar spijtig genoeg bevinden die zich aan de rand van de stad.

  • Groen vraagt de stad om meer speelruimte te voorzien in het centrum. Op het Casionoplein zijn een aantal lijnen geschilderd om een verkeersparkje na te bootsen en er zijn een aantal huisjes geplaatst. Een prima eerste aanzet maar er kan meer, zoals een combinatietoestel op de Grote Markt.
  • De stad zou ook op het strand een aantal speeltuigen kunnen plaatsen. Er is een aanbod maar een hele middag op het terrein van een strandbar spelen kan de prijs snel doen oplopen want je moet er natuurlijk consumeren.
  • Blijkbaar zijn er ook mensen die niet weten waar ze terechtkunnen om hun kinderen te laten spelen. Misschien kan gerichte communicatie op dat vlak, via de scholen, folders bij de mutualiteiten, het sociaal huis... Ook via Hallo kan je mensen op de hoogte brengen van de mogelijkheden.
  • Spelen moet ook kunnen tijdens slecht weer. Het stadsbestuur moet er allesaan doen om terug een indoor speeltuin naar Blankenberge te halen.