Stadsbestuur moet juiste prioriteiten stellen!

10 November 2019

Het stadsbestuur maakte recent bekend bijna een miljoen euro te investeren in de uitbouw van een cameranetwerk in onze stad.

"Arguing that you don't care about the right to privacy because you have nothing to hide is no different than saying you don't care about free speech because you have nothing to say. - Edward Snowden"

Groen steunt investeringen die veiligheid moeten verbeteren. Als een camera op een specifieke locatie tot een vermindering van bijvoorbeeld fietsdiefstallen kan leiden moet dat zeker kunnen. Heel het centrum volzetten met dure camera’s lijkt ons eerder een te grote schending van de privacy en zal een vals gevoel van veiligheid creeëren. Gerichte politiecontroles kunnen in vele gevallen efficiënter zijn. Wij passen voor big brother op het stadhuis.

We vinden dat de verkeerde prioriteiten worden gesteld. Men schafte de traditie van badkarloting na meer dan 160 jaar af en kinderopvang 't loavertje werd tot 30% duurder. Ook moeten binnenkort drie frituren op het openbaar domein sluiten, eneen volledig cameranetwerk is niet de beste oplossing voor meer veiligheid in onze stad. Wij vragen dat het stadsbestuur werk maakt van heel wat belangrijke zaken. Een aanpak van de kinderarmoede in Blankenberge blijft voorlopig uit. Ook moet er werk gemaakt worden van meer betaalbare en energiezuinige woningen. Er is veel werk aan de winkel!

Wij vragen:

  • Meer gerichte controles voor een veilige stad in plaats van een cameranetwerk.
  • Bewakingscamera's kunnen, waar ze echt een meerwaarde zijn.
  • Aanpak kinderkansarmoede, leegstand, betaalbaar wonen...