Meer politie in strijd tegen kleine criminaliteit en overlast

30 September 2018

Meer politie in strijd tegen kleine criminaliteit en overlast

Blankenberge moet meer werk maken van de aanpak van kleine criminaliteit en overlast. Zo is het aantal fietsdiefstallen in Blankenberge erg hoog, maar ook andere zaken zoals inbraken en vandalisme moeten een prioriteit zijn voor het politiekorps. De veiligheid in onze stad is bijzonder belangrijk voor Groen.

De politie investeerde in 2017 bijzonder weinig tijd in de wijkwerking. De wijkagent moet meer het aanspreekpunt worden. Bij een kleine rondvraag valt het ons op hoe weinig mensen weten wie hun wijkagent is. Hij of zij moet de schakel vormen tussen de werking van de politie en de inwoners van Blankenberge en Uitkerke. Het aantal wijkagenten moet worden opgetrokken zodat zij dichterbij de bevolking staan.
Bewakingscamera's kunnen zeker een hulpmiddel zijn, maar zijn zeker niet zaligmakend. Ze kunnen vooralsnog niet een politieagent volledig vervangen. Bovendien bestaat het risico dat de feiten zich zullen verplaatsen naar plekken die niet gedekt worden door een cameranetwerk. Groen is niet tegen het gebruik van een bewakingscamera, maar wil dat eerst alternatieven zoals gerichte acties en/of controles uitgeprobeerd worden.