Betaalbaar en energiezuinig wonen voor iedereen!

10 November 2019

We vragen de stad met aandrang om meer te investeren in betaalbare, energiezuinige en veilige woningen. Kinderen moeten zich in de eerste plaats thuis 'thuis voelen'. Dat is de plaats waar ze de meeste tijd doorbrengen. Een goed  geïsoleerde en energiezuinige woning draagt bij tot een gezonde leefomgeving.

Groen stelt voor :

  • De stad koopt leegstaande woningen aan, renoveert ze en biedt ze aan aan jonge gezinnen.
    • We verkopen ze op erfpacht. Dat wil zeggen dat je het huis of appartement koopt maar niet de grond waar het op staat. Zo spaar je vlot vele duizenden euro's uit...
  • De stad investeert meer in de reeds bestaande sociale woningen. Sommige  sociale woningen hebben dringend een opknapbeurt nodig en moeten beter geïsoleerd worden. Op die manier gaat de kost voor energie naar omlaag. Sommige gezinnen betalen per maand meer voor verwarming dan voor huur. Dat is onaanvaardbaar.
  • In het algemeen en zeker in woonwijken moet meer aandacht gaan naar groen. De aanwezigheid van groen draagt bij tot de gezondheid van volwassenen en kinderen.
  • Het verkeer moet in wijken tot een minimum herleid worden. Het maakt het wonen een stuk aangenamer en veiliger. Zeker snelheidsremmers zouden in sommige straten welkom zijn.