Hondenpoep is geen straatdecoratie

19 April 2017

Hondenpoep is geen straatdecoratie

?   Ondanks dat de stad inspanningen doet om het hondeneigenaars gemakkelijk te maken met het installeren van hondentoiletten en vooral hondenpoepbuizen vind je toch nog heel wat hondenpoep op straat.

Uit het dagelijkse leven, een getuigenis: Voor mij wandelt een dame met een hondje. Het kleintje zet zich neer, en ja, mevrouw ruimt de hondenpoep op. Ze gooit het zakje weg in een voortuin, wandelt verder in de veronderstelling dat niemand dat gezien heeft. Mis, ik heb
het wel gezien. Ik haal haar in en zeg: "Mevrouw, wat doet u nu? Dat doe je toch niet!". Zij antwoordt: "Niets, er is toch geen controleur in de buurt die iets gezien heeft". Ik heb het wel gezien en het ergert me enorm. Op voetpaden ben je verplicht om naar de grond te kijken, anders is de kans groot dat je uitschuift door een hondendrol. Er zijn mensen die de drol wel oprapen maar dat zakje niet in een hondenpoepbuis steken maar onder een auto of in de goot. Onhygiënisch en ergerlijk.

Groen Blankenberge-Uitkerke vraagt aan de stad om de pakkans veel groter te maken. Tot november 2016 zijn er slechts 17 retributies uitgeschreven. De mobiele camera die in 2017 geleverd en ingezet wordt verhoogd hopelijk de kans om gepakt te worden. Sluikstorten in het algemeen blijft nog altijd een probleem - 131 retributies - en kan volgens Groen Blankenberge-Uitkerke deels opgelost worden door het meer plaatsen van vuilnisbakken, zeker in parkjes en plantsoenen. Die ontbreken al te vaak. Hopelijk mogen we ook rekenen op een mentaliteitsverandering bij de Blankenbergenaars, Uitkerkenaars en toeristen.
Alleen dan kan stad rein worden.