Investeer in Jongeren en Cultuur!

10 November 2019

Zowel de Blankenbergse Jeugdraad als het Jeugdhuis hebben in de afgelopen jaren elk een poging ondernomen met "Muziekwedstrijd Notes" en "Bal van de jeugd" om een evenement op maat van de Blankenbergse jeugd te organiseren in het CC Casino. Beide evenementen worden niet meer georganiseerd omdat ze te duur waren om te organiseren. Daar zijn enkele oorzaken voor te vinden... Groen wil dat er meer in de Blankenbergse jeugd wordt geïnvesteerd.

  • Huren van boxen, versterkers, micro's, ... kosten handenvol geld. Er is onvoldoende technisch materiaal voorhanden in het cultureel centrum. Groen vraagt een investering in deze zaken om ze daarna ter beschikking te stellen van alle Blankenbergse verenigingen.
  • Groen vraagt dat er een oplossing gezocht wordt met de concessionaris zodat Blankenbergse verenigingen meer overhouden aan de verkoop van drank in de zalen van het cultureel centrum
  • Groen vraagt dat de jongerenorganisaties een voorstelling van het cultuurabonnement mogen organiseren, waarbij ze met een voldoende ruim budget volledig zelf mogen kiezen welke artiest zij willen boeken.