Jongeren in Blankenberge en Uitkerke

06 Oktober 2012

Jongeren in Blankenberge en Uitkerke

Eindelijk een jeugdhuis voor Blankenberge? Reeds 20 jaar smeekt de Blankenbergse en Uitkerkse jeugd voor een jeugdhuis, zo'n 12 jaar is stad Blankenberge daarover aan het nadenken. Dwars Groen vindt het daarom hoog tijd om daar eindelijk werk van te maken. We willen niemand opjagen, maar haast u!Want de jeugd van nu wordt (net zoals wij waren destijds?) ongeduldig (geduld is een mooie deugd maar er zijn grenzen) en heeft vooral geen nood aan loze beloftes. Wij horen tegenwoordig nostalgische uitspraken over De Knobbel, die voor velen onder ons voor een (h)eerlijk samenkomen zorgde. Waren jullie vroeger ook niet de jeugd van tegenwoordig?

Heeft onze jeugd plaats nodig om zich creatief te uiten?

Ja, dus. Een plaats waar aanstormend talent hun ding kan doen op een vrije manier. Want er IS talent in ons steedje, zoveel is zeker. Maar het blijft verdorie moeilijk om daarvoor de ruimte te verkrijgen! Er staan nochtans vrij veel locaties leeg, dus waarom die niet inpalmen voor het jeugdelijk creatief bezig zijn? En terwijl we bezig zijn, trek dit door naar allerhande initiatieven. Is een crea-avond voor gepensioneerden niet belangrijk genoeg? Kan een multi-culturele kook-avond niet plaatsvinden binnen onze gemeenschap?

Qua repetitieruimte zouden wij zelfs het volgende durven voor ogen zien; laat zij die willen repeteren (is het nu een dansgroep of het Shanty-koor), een soort van maandelijkse waarborg betalen als compensatie voor de elektriciteit die ze gebruiken. Daar doe je dan een democratisch schepje bovenop, waardoor je een fonds bijeensprokkelt. Daarmee kan opname-apparatuur worden aangekocht waar iedereen kan gebruik van maken.

En wil je dat niet? Waarborg terugbetaald met aftrek van de energiefactuur.

Iedereen Content! Of misschien beter, tevreden?